Horseball

Horseball

Sinds 2011 wordt bij PSV Polarfürst Horseball gespeeld. Wij hebben een eigen Horseball team met spelers in de leeftijd variërend tussen de 15 en 35 jaar oud.

Horseball is een snelle, indrukwekkende sport, voor zowel ruiters als publiek. Het leuke van Horseball is dat hierin het aantrekkelijke van paardrijden wordt gecombineerd met het spannende van een balspel. En spannend is het zeker, het spel gaat razendsnel van links naar rechts. Tijdens de wedstrijd wordt vier tegen vier gespeeld. De doelen hangen aan beide kanten van het speelveld.

Om te kunnen horseballen heb je, naast de normale uitrusting (cap, rijbroek, goede laarzen en eventueel sporen), ook een aantal extra dingen nodig. Om de bal van de grond te kunnen pakken, duik je langs je paard naar de grond. Om niet te vallen heb je een opraapriem nodig. Deze verbind de stijgbeugels aan elkaar en daarmee kan de ruiter zijn evenwicht bewaren. Verder gebruik je voor Horseball ook een martingaal, tijdens het horseballen heb je beide handen nodig voor het gooien en vangen van de bal en gebruik je de teugels zo min mogelijk, de martingaal voorkomt het opwerpen van het hoofd van het paard.

De Horseball training is elke zondagochtend van 10 tot 12 uur in de overdekte buitenbak bij PSC Jan Dolfing. Eerst wordt een droogtraining gedaan en hierop volgt de training te paard/pony. Er wordt gespeel met zowel eigen paarden als manege paarden en pony's.

Ons Horseball team is opzoek naar nieuwe spelers. Wil je komen kijken of meedoen? Dan ben je van harte welkom! Laat het wel van te voren weten want wedstrijden zijn ook vaak op zondag.

Voor meer informatie zijn we via de mail bereikbaar, horseballvriesjd@gmail.com of telefonisch, 06-49796881. Of benader de trainer, Roderik van Loon, rechtstreeks.

Ons Horseball team is ook te vinden op Instagram @horseballteam_vries of op facebook https://www.facebook.com/christine.vanloon.50 en op Youtube zijn mooie filmpjes van ons te vinden!