Over ons

Over Polarfürst

image339

PSV Polarfürst is op 16 april 1980 opgericht en dankt zijn naam aan het springpaard van Jan Dolfing uit Vries, waarmee hij in de jaren '70 grote successen boekte.

In 1996 kwam de rijvereniging Polarfürst tot stand bestaande uit rijvereniging en ponyclub. Ook menners kunnen zich aansluiten bij PSV Polarfürst en wij hebben een eigen Horseball team. Wij zijn een veelzijdige club voor jong en oud!

Ieder jaar worden er onderlinge dressuur- en onderlinge springwedstrijden georganiseerd. Hierin kan er voor het clubkampioenschap gereden worden. Voor de leden is dit altijd een mooie mogelijkheid om wedstrijdervaring op te doen of eens te meten hoever je staat in je rijden.

Ook organiseert Polarfürst officiële indoor (in de klasse B t/m M2) dressuurwedstrijden voor paarden en pony’s en officiële outdoor spring- en dressuurwedstrijden (waaronder Het Hippisch Festijn).

Onze geschiedenis

1980

PSV Polarfürst is op 16 april 1980 opgericht en dankt zijn naam aan het springpaard van Jan Dolfing uit Vries, waarmee hij in de jaren '70 grote successen boekte

1996

In 1996 kwam de rijvereniging Polarfürst tot stand bestaande uit rijvereniging en ponyclub. Inmiddels zijn er ook een aantal menners bij de rijvereniging aangesloten en is horseball ook een onderdeel geworden van PSV Polarfürst. Een veelzijdige club voor jong en oud.

2015

2015 In Mei 2015 bestaat Polarfürst inmiddels alweer 35 jaar, dit werd groot gevierds tijdens het Hippisch Festijn. Vele oud leden en bestuursleden werden verwelkomt met een hapje en een drankje in de VIP tent. Daarnaast konden er vele mooie prijzen en rozetten worden gewonnen, ter ere van dit jubileum.

 

Het Bestuur